Tips til din rengøring

 

Indhold

1. Slip af med dårlig lugt (PDF)

2. Hvad er alger og hvordan fjerner du dem? (PDF)

3. Vinduespudsning med et godt resultat (PDF)

4. Hvordan bruges microfiberklude? (PDF)

5. Slip af med skimmel og bakterier (PDF)

6. Førstehjælp til brusekabinen (PDF)

 


1. Slip af med dårlig lugt

Dårlig lugt kan opstå af mange grunde. Alt fra bakterier og skimmel til kemikalier kan være synderen. Derfor er det også meget forskelligt, hvordan bekæmpelsen skal gribes an. Her kan du blive lidt klogere på, hvilke virkemidler du kan bruge mod forskellige typer lugt, både i dit hjem og til professionelt brug.

 

1. Aktivt kul – til brug i hjemmet

Aktivt kul bruges til at skabe et bedre indeklima ved at fjerne lugt og fugt fra bl.a. sko, røg, mados, urin og lignende. Aktivt kul er samtidig et dekorativt naturprodukt lavet af bambus (uden kemikalier og parfume). Aktivt kul holder i op til 2 år, hvorefter det skal udskiftes. Vil du udnytte kullet optimalt, kan det derefter hældes ved dine planter, hvor det giver mineraltilskud.

Lugt i huset, bilen, sommerhuset eller f.eks. på teenageværelset

Kultoppe er designet til at stå, så de kan placeres de fleste steder. Kultoppene findes både i en lille udgave til et rum på ca. 8 kvm og en stor udgave til ca. 20 kvm.

 

Lugt i sko, sportstasker og lignende

Kulpuderne er formet, så de nemt kan placeres i dine sko, støvler eller f.eks. i sportstasker, hvor der kan komme til at lugte surt. Det giver en meget bedre hygiejne og forlænger dit fodtøjs levetid.

 

Lugt i bilen, soveværelser m.m.

Kulpuder er multifunktionelle, idet de både kan bruges som lændestøtte og kan skærme dig, så du ikke får direkte varme eller bestråling fra din computer - og så renser de selvfølgelig luften. 

 

Lugt i skabe

Det smarte ved dette kulprodukt er, at de små poser har en løkke i enden, så poserne nemt kan hænges på bøjler eller knager. Det aktive kul er betrukket med ren silke, så de også ser flotte ud.

 

Lugt i badeværelse og køkken

Kulstavene er rigtig effektive på badeværelset eller i køkkenet hvor der er mados. Du får stavene i en fin kurv, der nemt kan stilles i vindueskarmen.

 

Se hele vores udvalg af aktivt kul her.

 

2. R10 Lugtfjerner – til professionelt brug

R10 nedbryder lugtpartiklerne, hvorefter R10 nedbryder sig selv - hurtigt og effektivt. Det endelige resultat kan vurderes efter et par timer.

 

R10 lugtfjerner til sygehuse, plejehjem, levnedsmiddelindustrien m.m.

R10 virker effektivt mod/i: Røglugt, mados, køleskabe, toiletter, baderum, indelukkede rum, puslerum, kældre, kloakker, brugte biler og campingvogne, både, tæpper, møbler, opkast, stomi og inkontinens.

 

Sådan bruger du R10

 1. Først er det vigtigt, at du fjerner eller rengør kilden til lugt-problemet.
 2. Herefter kan du sprøjte med R10 enten direkte mod et bestemt objekt eller ud i rummet, hvor lugten generer.

Her anbefales og bruges R10: Hospitaler, plejehjem, rengøringsselskaber, levnedsmiddelindustrien, transportbranchen, hunde/kattekennel m.fl.

 

Du finder R10 her

 

3. RG Air-Booster – til professionelt brug

Vores egen Rengros Air-Booster er udviklet til at eliminere ubehagelige lugte øjeblikkeligt. 

 

Professionel luftfrisker til lokaler på 10-20 kvm

Luftfriskeren efterlader en mild og eksklusiv duft i de behandlede lokaler. RG luftfrisker er yderst effektiv og drøj i brug. Det kræver kun et enkelt sprøjt opad i luften for at dække et helt lokale på 10-20 kvm. 

Her anbefales og bruges RG Air-Booster: RG Air-Booster er beregnet til professionelt brug i f.eks. en virksomhed, på en skole eller et hotel.

 

Du finder RG Air-Booster her.

 


2. Hvad er alger og hvordan fjerner du dem?

Alger giver nogle grimme grønne belægninger på bl.a. fliser, træ og tag. Efter længere tid kan algerne danne grobund for råd. Derfor er det vigtigt, at du fjerner alger eller får en fagmand til det alt efter, hvor algerne befinder sig og hvor stort problemet er. Vil og kan du fjerne algerne selv, anbefaler vi, at du bruger et godt algemiddel.


Hvad er alger?

Alger er meget små planter, der findes overalt i naturen. De trives på fugtige overflader, men kræver også sol og næringsstoffer for at kunne gro. Alger er typisk grønne, men kan også være brune eller røde. Alger minder på mange måder om svampe og breder sig ved at udsende mikroskopiske sporer i luften. Der hvor sporerne sætter sig fast, begynder algerne at gro.

Gør alger skade?

Alger kan danne grobund for råd f.eks. i træ. Hvis du vil male træ eller give træbeskyttelse, er det derfor vigtigt at rense overfladen grundigt for alger, inden du begynder at male. Har du alger på dit tag, anbefaler vi, at du kontakter en fagmand, så du ikke risikerer at gøre skade på taget.

Hvordan bekæmpes alger?

Du bør starte med at fjerne de synlige alger ved at skrubbe på dem med en god og fugtig børste, som f.eks. vores Vikan gulvskrubbe med stive børster. Herefter skal du sikre dig, at de usynlige sporer fjernes og det gøres mest effektivt med et algemiddel som f.eks. Neutralon Algemiddel. Husk at behandle hele området, da sporerne kan have spredt sig.

For helt at holde algerne væk anbefaler vi, at du behandler mod alger to gange om året; om foråret når der ikke længere er frost, og hvor du kan slippe af med de første sporer. Anden gang bør være i efteråret, hvor algerne trives bedst.

Behandling trin for trin

 • Start med at fjerne de synlige alger ved at skrubbe dem med en fugtig børste.

 • Brug et effektivt algemiddel på hele området, så du ikke efterlader pletter, hvor sporerne kan gro. Du kan f.eks. sprøjte algerens på eller bruge en kost eller en malerpensel afhængigt af omfanget.

 • Lad dit algemiddel virke efter anvisning på produktet.

Udover at bekæmpe alger når de allerede er kommet, har du også mulighed for at bruge et imprægneringsprodukt som f.eks. NowoDry WB, der plejer og vedligeholder mineralske overflader. Med NowoDry kan du behandle overflader som beton, puds og tegl, og gøre det modstandsdygtigt over for biologiske begroninger som f.eks. alger. Det sker ved, at der laves en forsejling, der gør det sværere for sporer at sætte sig fast.

Pøj pøj med bekæmpelsen af alger!


 

3. Vinduespudsning med et godt resultat

Vinduespudsning er noget, de fleste af os bøvler med, og resultatet bliver sjældent helt godt nok. Her på bloggen får du ikke afsløret et hemmeligt trick til vinduespudsning, men i stedet fortæller vi dig, hvad vi anbefaler, du skal gøre. Det handler både om at have de rigtige redskaber, og at bruge skraberen rigtigt.
 
Følg vejledningen nedenfor
 
 1. Find alle redskaberne frem, så du har det hele lige ved hånden. Du skal bruge: 
 
Mangler du det hele og vil gerne købe en samlet vinduespudser-løsning, kan du se vores muligheder her.
 
 1. Fyld spanden med den anbefalede mængde vand / sæbe du ser på vinduessæben. Husk at vandet skal være lunkent.
 2. Gør indvaskeren våd og sørg for at fordele sæbeblandingen godt på hele ruden.
 3. Tag din vinduesskraber og klud, og sæt skraberen på vinduet ved et at de øverste hjørner. Før herefter skraberen fra side til side på ruden - uden at den slipper glasset - til du når et af de nederste hjørner. Det er vigtigt, at skraberen hver gang får al vandet med, så du efterlader en tør flade. Tør efter med kluden langs vinduets kanter.
 
Voilá - Du har nu flotte, rene vinduer.
 
Bonustips
 • Når vinduesgummiet bliver træt, kan den nemt udskiftes. Vi sælger vinduesgummi her på siden, som du selv kan skære til i den rette længde.
 • Der findes mange forslag til, hvilken sæbeblanding der er bedst at bruge. For eksempel bruger mange opvaskemiddel eller eddike. Vi anbefaler dig at bruge vores RG Vinduessæbe, der indeholder tensider. Tensider nedsætter overfladespændingen i vandet, så sæben hurtigere kommer i kontakt med snavset og opløser det. Udover at indeholde de effektive tensider, er RG vinduesrens også drøjt i brug.
 • For enden af de fleste indvaskere, som f.eks. på Ungers indvaskere sidder der en lille svamp, der er rigtig god til at fjerne fastsiddende skidt fra vinduet. Brug den når du sæber vinduet ind.

 

4. Hvordan bruges microfiberklude?

Microfiberklude kender de fleste af os, men hvad er specielt ved dem? Er der forskel på kvaliteten af de forskellige klude? Og bruger vi dem rigtigt? Det er nogle af de spørgsmål, du kan få besvaret nedenfor…
 
 
Hvad er microfiberklude?
Microfiberklude er typisk lavet af omkring 80% polyester og 20% polyamid. Det specielle ved en microfiberklud er, at fibrene er utroligt tynde - faktisk svarer en microfiber til et menneskehår, der er spaltet 200 gange. Du kan altså ikke se de enkelte fibre med det blotte øje. De tynde fibre har den effekt, at de utroligt effektivt opsamler støv og skidt, der fanges i de mange fibre. Det specielle ved microfiberklude er også, at de kan bruges både i tør og fugtig tilstand, og at de kan bruges helt uden rengøringsmiddel.
 
Kvaliten på forskellige microfiberklude
Der findes et stort udvalg af microfiberklude, og som du nok har gættet, så er de ikke alle lige gode. Kvaliteten på en microfiberklud kommer bl.a. an på fordelingen af polyester og polyamid, og på hvor tynde microfibrene er. Vi anbefaler, at du vælger en klud med en fordeling på omkring 70% polyester og 30% poyamid som f.eks. vores luksus ECO-Tex microfiberklude på 32 x 32 cm eller 40 x 40 cm, der har SOFT-effekt og derfor et lette at vride. Disse microfiberklude har en utrolig god sugeevne samtidig med, at de effektivt opsamler støv på dine overflader. Det skyldes både måden de er vævet på samt opbygningen af fibre. 
 
Sådan bruges microfiberklude
Microfiberklude kan bruges både tørre og fugtige. Og så kan de bruges helt uden rengøringsmiddel! Det betyder både, at du undgår brug af kemi i dit hjem, og at du kan spare penge på rengøringsmiddel. Hvornår skal en microfiberklud være tør og hvornår fugtig?

 • En tør microfiberklud opsamler med sine tynde fibre støv og snavs ved hjælp af statisk elektricitet. Du skal altså bare folde kluden og køre den hen over overfladerne som du ellers ville gøre - bare uden kemi. Elektriciteten gør, at støvet ikke hvirvles op og spreder sig, men sætter sig på kluden.

 • En fugtig microfiberklud høvler snavs af overfladerne og gemmer det i fibrene. Den fugtuge klud kan bruges både med og uden rengøringsmiddel. Kemi er kun nødvendigt de steder, hvor der er meget beskidt eller fedtet. 

Flere gode tips
 • Vask af microfiberklude: En microfiberklud kan vaskes helt op til 800 gange - du får altså rigtig meget klud for pengene. Brug aldrig skyllemiddel eller klorin når du vasker dine klude. Kun almindeligt rengøringsmiddel.

 • Fold kluden: Inden du går i gang med aftørringen, er det en god idé at folde kluden flere gange, så du løbende kan folde kluden ud og bruge en helt ny ren side. På den måde sikrer du det bedste resultat.

 • Forskellige farver: Kludene findes i flere forskellige farver, så du kan bruge farvekoder i den rengøring og dermed sikre en bedre hygiejne. Vælg f.eks. at den røde klud altid bruges til toilettet, den gule til aftørring af støv og den blå til køkkenet. På den måde kan du holde styr på, hvad kludene er brugt til sidst.
 
 
Har du flere ubesvarede spørgsmål om microfiberklude, er du altid velkommen til at kontakte os på info@rengros.dk eller 98 13 51 50. 
 
Ellers rigtig god fornøjelse med brug af dine microfiberklude!

 

5. Slip af med skimmel og bakterier

 
Du kender den godt - skimmelsvampen. Den ubudne gæst der misfarver dine vægge i grønne, sorte og hvide plamager, som vokser og ødelægger overfladen. Skimmelsvamp elsker fugtige rum, så det giver dig en idé om, hvorfor svampen er kommet, men hvad gør du nu?
 
Først og fremmest skal skimmelsvampen fjernes, så den ikke gør mere skade. Derefter kan du behandle overfladen med et forebyggende middel og mindske fugten i rummet, så svampen og lugten ikke straks kommer igen.
 
1. Sådan fjernes skimmelsvampen
 
Mindre problem i privat hjem
I langt de fleste hjem kan der opstå problemer med skimmel i mindre omfang f.eks. ved vinduer, hvor kulde og varme mødes, og der skabes kondens. I disse tilfælde kan du med fordel bruge et klorholdigt produkt så som Rengros Mugfjerner.
 
Rengros Mugfjerner er et effektivt middel til at fjerne de trælse sorte og besmudsede fuger i sanitære arealer eller omkring dine vinduer, hvor det næsten er uundgåeligt, at der kommer lidt sorte rande. En af fordelene ved dette produkt er, at det skummer godt og derfor bliver siddende i længere tid, hvor det skal virke. Mugfjerner bruges koncentreret og sprayes direkte på besmudsede områder.
 
Er andet produkt, som du sikkert kender fra dit lokale supermarked, er Rodalon. Rodalon til udendørs brug er fint til for eksempel rengøring af dine havemøbler, parasoller og lignende. Det bleger ikke og kan derfor også bruges på tekstiler som f.eks. havehynder. I vores sortiment finder du både Rodalon Indendørs og Rodalon Udendørs.
 
Større og tilbagevendende problem
Er skimmelsvamp et omfattende problem, anbefaler vi det professionelle middel ProtoxHysan. Hysan fjerner ikke bare de visuelle tegn på svampen, men også de bakterier og virus der er skyld i det.
 
ProtoxHysan® - Fjerner effektivt alle former for svamp, bakterier og virus
Samtidig med at Hysan kan få bugt med skimmelsvampen, fjerner det også den generende lugt, som svampen afgiver. Hysan kan nemt påsmøres ligesom traditionelt afvaskningsmiddel, men kan også sprøjtes direkte på det inficerede område. Har du nogle trælse, utilgængelige hulrum kan Hysan også sprøjtes ind. Det fjerner ikke skimmel, men lugten herfra.
 
Sådan bruges ProtoxHysan:
 1. Påsmør eller sprøjt fortyndet Hysan på skimmelsvampen
 2. Skrub overfladen med en stiv børste eller skuresvamp indtil det er rent
 3. Skyl overfladen ren med fortyndet Hysan
Vær opmærksom på, at ProtoxHysan indeholder klor og derfor kan virke blegende på tekstiler Hertil kan du i stedet bruge Roladon.
 
2. Forebyg angreb af skimmelsvamp 
 
Efter dine overflader er renset for skimmelsvamp og bakterier, er det vigtigt, at du efterbehandler med et middel, der forebygger flere angreb af svamp. ProtoxSkimmel er et meget effektivt middel mod skimmel - både inde og ude.
 
ProtoxSkimmel - Forebyggelse af svamp, virus og bakterier
Indendørs kan ProtoxSkimmel bruges på porøse overflader som træ, gips, beton, eternitplader, murværk, tapet m.v. Udendørs virker det fantastisk på træ, træterrasser, fliser m.v. Brug ProtoxSkimmel de steder der er særligt udsat for kulde, fugt, kondens eller som periodisk bliver våde. ProtoxSkimmel virker helt op til 3 år og er derfor særdeles effektivt. Forekommer der enkelte små spor af svamp efter behandlingen kan du nemt dække dem med maling.
 
Sådan bruges ProtoxSkimmel:
 1. Smør ProtoxSkimmel på overfladen med en pensel eller en sprøjte.
 2. Tapetser, mal eller færdiggør overfladen som du vil have den.
 
3. Fjern den dårligt lugt
 
Er lugten et stort problem, kan du sammen med ProtoxHysan også bruge ProtoxAbscent, der ikke blot maskerer lugten med parfume, men rent faktisk nedbryder lugtstofferne så de forsvinder permanent. Det sker ved, at posen frigiver klordioxid i små mængder. I videoen nedenfor kan du se, hvordan ProtoxAbscent virker.
 
Pøj pøj med kampen mod skimmel! 
 
Nedenfor kan du se nogle videoer, der gør dig endnu klogere på produkterne ovenfor. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på 98 13 51 50 eller info@rengros.dk.

 

 
6. Førstehjælp til brusekabinen

Gode råd inden du går i gang

Når du rengør med produkterne nedenfor, vil vi anbefale, at du beskytter dine hænder med handsker, da produkterne nedenfor ellers kan være hårde mod huden. Samtidig er det også en rigtig god idé at lufte godt ud mens rengøringen stå på. Vil du komme tyngdekraften i forkøbet kan du med fordel arbejde dig nedefra og op, så sæben skubbes op igen under behandlingen.

 

Sådan fjerner du mug, svamp og sorte belægninger på fliser og fuger

1. Gør overfladen våd, f.eks. ved at spule med bruseren
2. Spray mugfjerner på fliser og fuger. Vi anbefaler at du bruger en RG Mugfjerner med skumsprayer hoved. Skummet løber ikke hurtigt ned som en mere flydende sæbe vil gøre. Det giver skummet mere tid til at virke. 
3. Brug en god børste til at skrubbe godt på fugerne, og lad det virke i 5 - 10 min. Har du ikke en børste, kan vi anbefale vores Sanifix børste, der er perfekt til formålet.
4. Skyl nu det hele rigtig godt af med bruseren, så der ikke er nogle sæberester tilbage.
5. Skulle der stadig være nogle enkelte rester tilbage, kan du gentage processen på de specifikke områder.

 

Sådan fjerner du sæberester på fuger, klinker og glaslåger

Det første du herefter skal gøre, er at fjerne den hinde af sæberester m.m. der sidder over kalken. 

1. Gør overfladerne våde, f.eks. ved at spule med bruseren.
2. Nu skal du bruge et godt sanitærrengøringsmiddel som Sani Ami kalksæbefjerner. Hæld det i en skål.
3. Tag en god børste, hvor børsterne er stive, men også fleksible a la en Vikan afsæbningsbørste. Dyp børsten i skålen med sæbe og skrub det hele godt ind i sæben. Lad det virke i ca. 5 min.
4. skyl det hele godt efter til der ikke er flere sæberester tilbage op overfladerne.
5. Nu har du fjernet den hinde af sæbe m.m. ligger over kalken, og kan nu for alvor gå i gang med at fjerne kalken.

 

Før du fjerner kalken

Vil du gå i gang med at fjerne kalk lige efter, du har brugt mugfjerner og kalksæbefjerner, er det vigtigt, at du sørger for at skylle både overflader og afløbet godt, så der ikke er flere sæberester tilbage.
Dette er for at undgå at blande et klorholdigt og et syreholdigt produkt, hvilke kan afgive nogle farlige dampe.

 

Fjern kalk i fuger

1. Hvis du har sorte og besmudsede fuger skal du starte med at bruge en mugfjerner - gerne med sprayhoved så du kan ramme præcis de steder, hvor der er brug for det. Brug eksempelvis en RG Mugfjerner.
2. Skrub fungerne godt med en Sanifix børste eller en anden børste der når ind i fugen.

3. Skyl godt efter med bruseren.

 

Fjern kalk på fliser og glaslåger

1. Da fliserne/lågerne allerede er våde fra sidste behandling er de klar til at blive behandlet med en god afkalker. Se for eksempel vores RG Afkalker Supreme.
2. Hæld afkalkeren i en skål og brug en god børste til at skrubbe fliserne/lågerne godt ind i sæbe. Her kan du igen bruge en Vikan afsæbningsbørste eller noget lignende.

3. Lad sæben virke i ca. 5 min.
4. Skyl godt efter med vand.

 

Fjern kalk på dit armatur

1. Gør amaturet godt vådt.
2. Skrub amaturet godt ind i Afkalker Supreme eller lignende middel. Lad det virke i max 1 minut.
3. Skyl godt efter med vand.